I tento víkend se hrál v Plzeňském kraji fotbal, a tak i toto pondělí přinášíme fotoreportáž z jednoho z utkání. Tento týden jsme zavítali na 25. kolo Krajského přeboru. Konkrétně na zápas Zruče s Baníkem Stříbro, kteří v tabulce mají spíše méně příjemné starosti. Motivace k zisku tří bodů byla na obou stranách tedy velká. Tým Zruče měl ovšem ještě o jednu smutnou motivaci více.

Před tímto kolem na tom tým Zruče při pohledu na tabulku nebyl nijak dobře, s 19 body mu patřila 13. příčka. Hosté ze Stříbra na tom byli ještě hůř, s 10 body jim patřilo poslední místo, ovšem ani pro ně situace není ztracená a výhra v dnešním zápase by jim rozhodně pomohla. Ve vzájemném podzimním utkání dokázalo Stříbro doma zvítězit 3:2, a na tento výsledek by jistě hráči rádi navázali.

Tým Zruče samozřejmě věděl, že i pro ně jsou tři body velice důležité, v tomto kole ovšem měli ještě o jednu smutnou motivaci více. V týdnu zemřel dlouholetý funkcionář, pořadatel a v neposlední řadě především kamarád a fanoušek domácího celku Jaroslav Blovský. Rozhodně i pro něj chtěli hráči zvítězit.

Do vedení mohla jít Zruč už v úvodu zápasu, kdy zahrávala pokutový kop, ten ovšem neproměnila. První krok za vítězstvím udělala Zruč v 29. minutě, kdy se prosadil Dominik Mošna. Jen o 4 minuty později se prosadil Jakub Pěč a upravil skóre na 2:0. Hosté se i přes absence defenzivních hráčů snažili vzdorovat, a tvořili si šance. Bohužel marně.

Do druhého poločasu šlo mladé mužstvo Stříbra aktivně a povedlo se mu vypracovat další slibné šance na zvrácení výsledku, i v tomto případě ovšem chyběl gól. Ten dali v 54. minutě domácí, konkrétně svůj druhý gól v zápase vsítil Jakub Pěč, a tím domácí uklidnil. Diváci v zápase viděli ještě další tři branky, a to když v 70. minutě zvyšoval Radek Kubeš na 4:0 a v 86. minutě, kdy Dominik Mošna svým druhým gólem uzavřel gólový lístek domácích. Poslední slovo si přeci jen vzali hosté, za které se v nastavení podařilo prosadit Viktoru Gontkovičovi.

Hodnocení utkání nám za TJ Zruč poskytl kapitán Martin Fryček: "V týdnu se nám stala smutná událost, zemřel nám dlouholetý kamarád a funkcionář Jarda Blovský, a tudíž jsme si před zápasem v kabině řekli, že budeme bojovat zápas od zápasu pro Jardu, což bylo na nás znát. Od první minuty jsme měli převahu a myslíme si, že jsme po zásluze získali 3 body. Po neproměněné penaltě v úvodu zápasu jsme ještě zvýšili úsilí a odměnou byl vedoucí gól, který nás uklidnil. Snažili jsme se dále hrát fotbal a do konce prvního poločasu jsme vstřelili ještě jeden gól. Do druhé půle jsme vstoupili vláčněji, i soupeř ukázal náznaky šance, které jsme naštěstí přestali, a poté jsme opět převzali otěže zápasu a dovedli ho do vítězného konce… pro Jardu."
Za hosty zhodnotil utkání trenér Jindřich Jareš: "K zápasu ve Zruči jsem se musel obejít skoro bez celé obrané řady. Zraněný Světlík, Novák a bratři Vyšínové. Co nás trápí celou sezonu, je proměňování šancí. Místo toho, aby jsme šli do vedení po slibné šanci, tak inkasujeme. Nebylo tomu jinak ani dnes. Až do stavu 3:0 Zruč určitě lepší nebyla, ale byla to lekce z produktivity. Když prohráváte o 3 branky, pak už je těžké s výsledkem něco udělat. Sebevědomí našeho mladého týmu jde dolu. A tak je to každý zápas, bohužel. Ale kluky i přes vysokou porážku chválím, bylo to odmakané a i po fotbalové stránce to nebylo vůbec špatné, jen ty neproměněné šance."

Více fotografií ze zápasu najdete zde.