Úterý 17.4. patřilo další fázi Poháru PKFS. Své zápasy odehrály všechny týmy vyjma Radnice a Chodova, kteří si svůj zápas odehrají až 25.4. V Tlučné diváci viděli souboj z I. A třídy, protože přijel soupeř z Kolovče. Na průběh zápasu se můžete podívat v našem článku.

Jak jsme již zmínili, do Tlučné dorazil soupeř ze stejné soutěže, a to tedy Koloveč. Koloveč celou soutěž vede, a bylo jasné, že hráče Tlučné rozhodně nečeká snadné utkání.

Koloveč se o slovo přihlásil hned na začátku utkání, a to když se ve 2. minutě prosadil Milan Lucák. Zbytek poločasu se na míči drželi převážně hosté. Domácí se pokoušeli soupeři vzdorovat, a několikrát byly k vidění zajímavé pokusy o rychlý útok, obrana Kolovče však často zakončení zabránila. I díky dobrému výkonu domácího brankáře Filipa Kabáta byl druhý gól k vidění až ve 40. minutě, kdy po standardní situaci tečoval do brány míč kapitán hostí František Šlajs.

Domácí nastoupili a pokračovali ve snaze o zdramatizování utkání. Hrálo se ale převážně na polovině Tlučné, a tlak hostí vygradoval v 68. minutě, kdy na 0:3 zvýšil Jan Souček a jen o tři minuty později na 0:4 upravoval Pavel Vachtl. Domácí se v druhém poločase měli příležitost dostat do zajímavých situací, které jim ovšem zmařili obránci hostí nebo drobné nepřesnosti. Gól se domácím podařilo vstřelit až v 76. minutě, kdy se prosadil domácí Pavel Soukup. Tento gól byl bohužel jen kosmetickou úpravou výsledku, protože v 83. minutě se po rohu krásnou střelou z poza vápna prosadil Tomáš Šlajs a v samotném závěru svým druhým gólem na konečných 1:6 upravil Jan Souček.

Koloveč si tedy tímto jednoznačným výsledkem zajistil postup do další fáze Poháru PKFS. V té jí čeká soupeř z krajského přeboru, a to TJ Sokol Lhota.

Hodnocení zápasu z pohledu domácích poskytl asistent trenéra Martin Seidl: "V zápase jsme dali šanci klukům ze širšího kádru A mužstva, kteří v posledních zápasech neměli takové vytížení, a k tomu jsme povolali tahouny našeho B mužstva. Koloveč také nepřijela v nejsilnější sestavě, avšak i tak velmi silná. Celý zápas jsme bohužel tahali za kratší konec, a tak výhra Kolovče byla zasloužená, čemuž jí gratulujeme. Nemyslím si však, že jsme si zasloužili prohrát o pět branek, ale to je zkrátka fotbal. Kluci si alespoň vyzkoušeli, jaké je to vzdorovat fotbalově vyspělému soupeři, a věřím, že si z toho vzali ponaučení a sebereflexivně uznají, že pro stabilní místo v A mužstvu musí ještě přidat. Je to bohužel naše sedmá prohra v řadě, takže se nenacházíme v ideálním rozpoložení, ale občas je dobré padnout, abyste vstal silnější, což se jistě stane. Jsem optimista, neboť tréninková morálka kluků je výborná, a každá krize jednou končí."

Hodnocení utkání nám poskytl trenér TJ Slavoj Koloveč Martin Steinbrücker: "Hrálo se na skvěle připraveném hřišti. Myslím, že jsme měli celý zápas hru pod kontrolou. Po poločase jsme vedli 2:0, takže jsme nasadili i kluky, kteří s námi jeli z béčka, za což jim chci poděkovat. Takže jsme ty síly trochu rozložili, a nakonec kluci z béčka vlastně i to skóre dovršili. Všechny 4 branky, které padly ve 2. poločase, tak svítily kluci z širšího kádru béčka nebo naši náhradníci. Za to jsem rád a chci jim poděkovat. Jinak mě trochu mrzí, že 2 hráči museli být vystřídáni i kvůli zraněním. Takže mě to trochu mrzelo, ale jinak si myslím, že kluky musíme pochválit za výborný přístup a přesvědčivé vítězství."

Pro více fotografií ze zápasu TJ Tlučná - TJ Slavoj Koloveč klikněte zde.

Výsledky dalších zápasů:

Datum a časMístoDomácíHostéVýsledek
17.4.2024 18:00

Lhota

TJ Sokol LhotaTJ Sokol Postřekov13:0
17.4.2024 18:00TlučnáTJ TlučnáTJ Slavoj Koloveč1:6
17.4.2024 18:00Horšovský TýnTJ Dynamo Horšovský TýnFC Křimice4:0
25.4.2024 18:00RadniceTJ Sokol RadniceTJ Tatran Chodov2:0