Horšovský Týn se tuto neděli 14.4. vydal v rámci 22. kola I. A třídy do Malesic. Horšovský Týn nečekal jednoduchý zápas a to se i potvrdilo, když museli skoro třetinu dohrávat v početní nevýhodě. Na bližší průběh zápasu a ohlasy se můžete podívat v našem článku.

Domácí Malesice v posledních dvou kolech nejdříve porazily Tlučnou, ale v posledním kole těsně prohrály s Chlumčany 2:1. Motivací pro domácí určitě bylo získat tři body a udržet si tak odstup od týmů na chvostu tabulky.

Horšovský Týn se drží v horních příčkách. Před zápasem se nacházel na 3. místě a ztrácel pouze 2 body na druhé Křimice a 4 na vedoucí Koloveč, ta má ovšem k dobru zápas s Luby.

Zápas začal v tempu a oba celky hrály vyrovnané utkání. Velmi brzy se ovšem do vedení dostali hosté. V 10. minutě utkání se prosadil hráč hostí Ihor Tykhnenko. Zápas nabízel možnosti na další branky, ale domácímu celku pomohl skvělý výkon brankáře Faltuse.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první. Změna přišla v 62. minutě, kdy byl vyloučen hráč Horšovského Týna Ondřej Chrž. Početní převahu ovšem domácí nedokázali využít a hostům se dařilo mít utkání až na posledních pár minut pod kontrolou. Díky tomu si z Malesic odvezl Horšovský Týn tři body a zůstal v těsném závěsu za vedoucí dvojicí.

Hodnocení zápasu očima Horšovského Týna podal trenér Václav Kopejtko: "Věděli jsme, že nás čeká dobře technicky a fotbalově vybavený tým a že to v Malesicích nebude jednoduché. Do utkání jsme vstoupili dobře. Snažili jsme se soupeře vysoko napadat a to mu dělalo problémy. V 10. minutě jsme šli do vedení po rohovém kopu. Nakonec se jednalo o jediný a rozhodující gól zápasu.
Od poloviny prvního poločasu si oba týmy vzájemným napadáním eliminovaly krajní hráče. V defensivě jsme hráli velmi dobře a organizovaně. Řekl bych, že celý zápas z hlediska hry na míči byl vyrovnaný. Vyložených šancí a možností na rozhodnutí zápasu jsme si vypracovali rozhodně dost a více, ale domácí několikrát podržel skvěle chytající brankář Faltus. Po vyloučení v 60. minutě jsme se snažili mít balon pod kontrolou, což se celkem dařilo, až na posledních deset minut zápasu, kdy nás domácí zatlačili na naši polovinu. Ale snad kromě jedné střely domácích z hranice pokutového území jsme je nenechali vytvořit si za celý zápas gólovou příležitost. Tým bych chtěl pochválit za přístup, hlavně po obdržené červené kartě."

Za domácí zápas zhodnotil Milan Legát “Očekávali jsme fyzicky náročný fotbal a to se potvrdilo. V prvním poločase se hrál za mě dobrý fotbal a byli jsme hostům více než vyrovnaným soupeřem, přestože jsme poměrně brzo inkasovali z rohového kopu. Nástup do druhého poločasu měl Horšák lepší a získával převahu, nám se naopak přestávala dařit kombinace a rychle docházely síly. Obraz utkání příliš nezměnilo ani vyloučení hostujícího hráče za velmi ostrý zákrok. V závěru jsme si jakýsi tlak vytvořili, ale k výraznému ohrožení branky hostů to bohužel nevedlo a tak jsme přidali další jarní prohru o gól. Za předvedený výkon se ale určitě nemusíme stydět a máme na co navazovat v dalších těžkých zápasech, které máme před sebou.”