Jako každý víkend, tak i tento se vydal náš fotograf Jaromír Pech na fotbalové utkání v našem kraji. Tentokrát navštívil zápas vedoucího týmu krajského přeboru mužů, a tedy Petřín Plzeň B proti soupeři ze Lhoty. Na ohlasy a průběh zápasu se můžete podívat v našem článku.

Zápas se odehrál ve sváteční Velký pátek, a počasí opravdu přálo. Slunce přitáhlo na zápas nemálo diváků. A jistě nejen slunečné počasí, Petřín Plzeň vede krajský přebor mužů a Lhota dokázala v posledních dvou zápasech naplno bodovat.

Lhota se na stadion Petřínu přijela porvat o další body do tabulky, tomu nasvědčoval i sympatický výkon, díky kterému se po prvním poločase šlo do šaten za stavu 0:0.

Ve druhém poločase se již domácím podařilo obranu Lhoty prolomit a v 62. minutě poslal Petřín do vedení Petr Bendl. Jen o pár minut později zvýšil domácí Michal Provod na 2:0 a do 70. minuty vstupoval Petřín s dvougólovým náskokem. Zápas definitivně rozhodl v 76. minutě svým druhým gólem Michal Provod, a Petřín si tedy hned v pátek udržel jarní suverenitu.

Za Lhotu zápas hodnotil trenér Martin Varga: "Zápas, do kterého jsme šli s tím, že chceme u lídra tabulky uspět. Musím kluky pochválit za první poločas, který zvládli velmi dobře jak takticky, fotbalově, tak běžecky. Myslím, že jsme tím Petřín zaskočili a nenechali ho v zápase dominovat, jak je u jejich zápasů obvyklem. Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme být stále aktivní, což se nám dařilo do 60. minuty. Potom šli domácí do vedení, čímž se uklidnili a přidali další dva góly. Je škoda, že dva góly jsme domácím darovali naším nedůrazem, to mě trochu mrzí. Nicméně si kluci za dnešek zaslouží pochvalu, jak zápas odmakali a přesvědčili se, že mohou hrát s kýmkoli. Domácím gratuluji k výhře a přeji jim postup o soutěž výše, kam jistě svou kvalitou patří."