I tento víkend navštívil náš fotograf Jaromír Pech fotbalové utkání v našem kraji. Tento víkend zavítal do Horní Břízy, kde místní B tým svedl souboj s rezervou Slavie Vejprnice. Další informace a ohlasy si můžete přečíst v naší fotoreportáži.

Podle tabulky I. B třídy skupiny B, ve které oba týmy hrají, se dalo očekávat velmi vyrovnané utkání. Horní Bříza se nachází na 5. příčce a Vejprnice na 6. příčce se ztrátou pouze jednoho bodu. První utkání na podzim dopadlo lépe pro Vejprnice, které doma zvítězily 3:1.

Zápas byl velmi vyrovnaný a ani jednomu z týmů se nepodařilo prosadit. Zápas tedy skončil výsledkem 0:0 a v tabulce se tedy žádné změny neodehrály.

Za Horní Břízu zápas hodnotil vedoucí Ladislav Hnát: "“Hned od první minuty zápasu začalo velmi hustě a vytrvale pršet, což poznamenalo kvalitu trávníku. I přes to se hrál v první půli rychlý kombinační fotbal, kterému chyběly pouze góly. Vyložené šance jsme v první půli v podstatě neviděli, výjimkou byla naše stoprocentní šance, kdy jsme běželi sami na bránu, ale gólu chybělo přesné zakončení. Hosté z Vejprnic hrozili zejména ze standardních situací, které řešil náš gólman nebo pozorná obrana.
Do druhé půle vstoupily oba celky opět ve vysokém tempu a na rozdíl od první půle jsme se dočkali i několika stoprocentních šancí. Jako první jsme se do třech vyložených šancí dostali my, ale dvakrát jsme bohužel branku trefit nedokázali a v jednom případě hosty zachránil gólman, který tváří v tvář našemu útočníkovi se štěstím vychytal. Po našich neproměněných šancích přišly i velké šance hostů, kteří z blízka jen o kousek netrefili hlavou bránu, o chvilku později z přímého kopu míč s pomocí teče skončil také těsně vedle naší branky. Nejblíže byli hosté ke gólu v samém závěru zápasu, kdy se zaskvěl náš gólman a nepustil za svá záda pěknou střelu zpoza vápna. Zápas tak skončil zaslouženou bezbrankovou remízou.
Díky oběma celkům byl na těžkém terénu k vidění rychlý, kombinační fotbal bez jediného náznaku ostrého zákroku, což za povětrnostních podmínek, ve kterých se hrálo, nemuselo být rozhodně samozřejmostí."
Za Slávii Vejprnice se k zápasu vyjádřil trenér Jiří Krištof: "K zápasu jsme jeli s respektem, protože Horní Bříza je v domácím prostředí silná a pravidelně boduje. Zápas byl ale v celém průběhu vyrovnaný, oba mančafty se snažily hrát fotbal. Na obou stranách bylo pár šancí vstřelit gól, ale obě mužstva podrželi i brankáři. Takže si myslím, že konečná remíza je naprosto spravedlivá. Klukům bych chtěl poděkovat za přístup k utkání a samozřejmě i za kvalitní výkon, zejména v defenzívě."