Tento víkend navštívil fotograf PKFS Jaromír Pech utkání TJ Sokol Černice a TJ Sokol Radnice. Utkání vypadalo po poločase jednoznačně, avšak Černice se nevzdaly, a v samotném závěru dokázaly vybojovat bod. Blíže se na zápas můžete podívat skrze naši fotoreportáž.

Černice do zápasu vstupovaly jako celek s nejhorší bilancí, pokud jde o domácí zápasy. I v celkové tabulce se Černice nacházeli na pozici vzdálené od jejich soupeře z Radnice. Toto utkání Černice odehrály na umělém povrchu stadionu SK Petřín v Plzni, takže byli domácí jen z poloviny.

Zápas pro Černice ovšem nezačal nijak dobře. Již v 9. minutě poslal Radnici do vedení Petr Spěváček. Druhý gól přidal po nařízeném pokutovém kopu Jan Esterka a ve 35. minutě skóre ukazovalo 0:2. Takový výsledek vydržel až do poločasu.

Po necelé čtvrt hodině přidal František Poláček třetí gól pro Radnici, a utkání se zdálo být rozhodnuto. Poté však přišel zvrat, když Černice v 67. minutě snížily na 1:3 díky Vladyslvu Nosachovi a v 81. minutě Václav Klokan poslal zápas do dramatického závěru.

Zápas vygradoval v samotném závěru, kdy sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Černic. To se nelíbilo hostujícímu Danielovi Fenclovi, který dostal žlutou kartu za vyjádření nesouhlasu s rozhodnutím sudího, a vzápětí obdržel i druhou žlutou kartu za zakopnutí míče. Černický Karel Fürbacher proměnil pokutový kop a rozhodl o dělení bodů mezi oběma celky.

Za Černice poskytl rozhovor Petr Mlnařík: "Radnice je velmi kompaktní a fyzicky silný tým, což nám od začátku dávala pocítit. Poměrně rychle navíc dala branku po autu, který nám propadl až do vápna. My jsme se snažili prosadit kombinační hrou, ale přehuštěný střed hřiště nahrával spíše brejkovým pokusům hostů. Naše defenziva nefungovala příliš dobře a po jednom z brejků byla pískána z našeho pohledu diskutabilní penalta - 0:2. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a brzy si vytvořili dvě šance na gól. Bohužel zůstaly nevyužité a namísto toho Radnice celkem snadno odskočila na rozdíl tří gólů. Ale v posledních 25 minutách jsme ukázali charakter a obdivuhodná stíhací jízda nám vynesla bod. Přeskupili jsme taktiku a začali ještě více tlačit. Obě zimní posily se trefily a vyrovnání zajistil v závěru náš kapitán, opět po velmi diskutabilní penaltě. Zápas nám ukázal, že pomalu, ale jistě získáváme herní styl a soudržnost."
Za Radnice poskytl pár slov Zbyněk Bína: "Byl to vyrovnaný zápas v poli. Myslím si, že jsme měli více šancí. Poločas tomu odpovídal, jak výsledkem, tak průběhem. Ve druhé polovině jsme vedli 3:0 a zdálo se, že už to jen dohráváme a přestali jsme hrát dopředu. Domácí pak snížili na 3:1 a začali hrát vabank, což se jim bohužel vyplatilo, i když to bylo z penalty v 90. minutě. Takové vedení si musíme pohlídat, máme zkušené mužstvo na to."